donderdag 17 maart 2011

Cowboys en indianen

Een tweetal maanden geleden was er de beurs "Wonen 2011" in Mechelen. Je kan het de lokale Batibouw noemen.
Op die beurs ben ik eventjes gaan praten bij een standje met een man die isolatiemateriaal verkoopte. Nooit geziene prijzen, een buitenkans! Dit kon ik echt niet laten schieten. Hij had nog wat voorraad liggen aan prijzen van een jaar geleden en als ik nu bestelde zou hij nog net genoeg hebben om voor mij te leveren aan die prijs. Een prijs die hij me wel kon noemen maar zeker niet op een papier kon meegeven. 5 minuten later was ik die kerel en zijn verhaaltje al helemaal vergeten.

Een week of zo geleden belde hij me op; eigenlijk had ik niet eens helemaal door wie hij was. Maar bon, op zaterdagmorgen zat ik bij hem thuis - jawel, zijn kantoor is gewoon bij hem thuis - hetzelfde verhaal aan te horen. En - je moet toch maar geluk hebben, hij had nog net genoeg PIR voor wat ik nodig had in zijn magazijn liggen. Overschot van Batibouw. Bovendien gaat vanaf half maart gaat de prijs opslagen. Ik moest wel ter plekke tekenen want de volgende waar hij een afspraak mee had ging dat zeker allemaal kopen. Ja, hij vroeg wel meer dan die offertes die ik ter vergelijk bij had maar dat ander materiaal was volgens hem dan ook dikke rommel.
Deze keer was ik wel slim genoeg om zijn prijzen en zijn materiaal op te schrijven. Zijn superprijzen zijn behoorlijk wat hoger dan de catalogusprijzen van de fabrikant en gigantisch veel hoger dan de prijzen die je vind bij de lokale bouwzaak of isolatie specialist. (en die wel gewoon gepubliceerd staan)

Vandaag was ik op zoek naar een isolatiezaak in de buurt en dacht ik nog eens aan die gast. Ik heb em dan ook een ge-google'd.
Blijkt dat er vele, vele mensen zijn die wel zo zot geweest zijn om ter plekke te tekenen.

Dus moest je hier terecht bent gekomen omdat je hebt ge-google'd hebben naar de firma "ISO Trading" uit Heist-op-den-Berg of Schriek met magazijn in Aarschot, weet dat je altijd best een nachtje slaapt vooraleer je iets tekent.

Ter zijde, de prijzen van isolatiemateriaal worden heus niet elke twee weken 5% duurder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten